Biografie Ajith Hultink                         

Ik ben geboren te Ragama, Sri- Lanka en ben geadopteerd door Nederlandse ouders en zodoende ben ik Nederlander geworden en getogen in Burgum (Friesland). Tijdens mijn basisschoolperiode tijd wou ik altijd al piano spelen, terwijl mijn zus eerst op pianoles mocht. Af en toe wat aanslaan vond ik al heel spannend en het duurde ook niet lang voordat ik pianoles kreeg. Ik heb ongeveer 7 jaar les gehad bij Y. Tjepkema op de streekmuziekschool “De Wâldsang” te Burgum. Al gauw merkte ik dat ik noten lezen maar niks vond en vaak al aan het improviseren was, op gevoel en op mijn oren, ook op klassieke stukken.

Tijdens mijn middelbare schoolperiode kwam ik in contact met de gitaar en ik werd helemaal verliefd op het instrument. Zo veel mogelijkheden! Ik heb toen een Spaans gitaartje aangeschaft voor 50 gulden, 2e hands gekocht van een klasgenoot. Mijn ouders hebben het ding nog gepoetst, het zag er niet uit! Toen gevraagd of ik mijn pianolessen mocht wijzigen naar gitaarlessen en dat mocht wel, maar nadat ik dat lesjaar had afgemaakt. Dat lessen op de gitaar is er nooit meer van gekomen, want ik moest het op een gegeven moment zelf betalen. Zodoende heb ik mezelf gitaar leren spelen en zat binnen een jaar in een schoolbandje, en het daaropvolgende jaar in bandjes van de muziekschool.

Op een gegeven moment na een paar vergeefse pogingen gedaan te hebben om een andere studie te proberen besloot ik uiteindelijk toch mijn hart te volgen en naar het conservatorium te gaan voor lichte muziek gitaar (later jazz) en werd toegelaten tot het 1e jaar nadat ik een half jaar gitaar- en muziekles had gevolgd bij Winfred Buma. Ik heb daar o.a les gehad van Anton Goudsmit (winnaar vpro/ boy edgar prijs), diezelfde Winfred Buma, Klaas de Jong en Martien Oster. Daarnaast heb ik ook verscheidene masterclasses bijgewoond van gastdocenten uit New York: Ron Jackson, Don Braden, David Berkman en Brian Linch.

Idolen: Jimi Hendrix en Eddie van Halen

In gitaar ben ik ook afgestudeerd. Ik geef gitaarles in mijn privé praktijk en bij muziekopleidig ”op maat” te Drachten en Gitaarinstituut Friesland en speel in twee bands. Een ding is zeker, ik hou van bijna alle muziekstijlen, van klassiek tot rock en van jazz tot reggae, als het me maar pakt.

Wat de piano betreft: ik zocht een bijbaantje tijdens mijn studie en bij restaurant de “Zevende Hemel” werd pianospelende bediening gevraagd. Ik ben aangenomen als een van de vaste pianisten en zodoende heb ik ongeveer ander half jaar lang betaald kunnen oefenen op de piano. Ik merkte al snel dat het steeds beter ging, mijn techniek kwam terug en vooral de passie voor de piano. Met mijn muzikale kennis van het conservatorium nam ik alles ook beter in me op. Op een gegeven moment ben ik langs kroegen gegaan en zodoende ben ik aangenomen bij verscheidende kroegen, zo ook eetcafé “Huis de Beurs.” Daar speel ik sinds februari 2007 als vaste pianist. Ook val ik geregeld in voor de vaste pianist van meubelwinkel “Kruit en Kramer“ en ben ik zelf de vaste pianist van restaurant “Shufu State.”

Als ik speel ga ik helemaal op in het spel en geef vaak een eigen interpretatie aan een stuk, met een eventuele improvisatie. Of het nou licht klassiek, pop of jazz is, dat maakt me niet uit. Ik doe het allemaal met even veel passie en plezier!